070/100-800
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
notranja.preobrazba@gmail.com

Kje vam lahko pomagam?

Beseda hipnoterapija je izpeljanka iz dveh znanih besed in ti sta hipnoza in terapija. Delujeta v harmoniji in v stanju hipnoze oziroma v podzavestnem delu uma uporabljamo terapevtski pristop s katerim lahko rešujemo razno razne težave.

Partnerstvo

Terapija, ki pomaga vzpostaviti odnos do samega sebe in vašega partnerja.

mentalno zdravje

Izboljšajte svojo koncentracijo, razbremenite se stresa in tesnobe in razvijte ustvarjalnost.

samozavest

Povečajte svojo lastno samovrednost in se naučite zaupati samemu sebi.

strahovi in fobije

Vas strah ali kakršna koli fobija omejuje v življenju? Potem je čas za pomoč!

mir in spokojnost

Naučite se obvladati stres in naučite se, kako se pravilno sprostiti.

depresija

Če vam vaša depresija preprečuje živeti življenje, kot si ga želite, potem je čas, da poiščete pomoč.

ČUSTVA

Čiščenje negativnih čustev in misli, ki jih doživljate v življenju..

samohipnoza

Si želite sami delati na spremembah? Potem je individualni tečaj samohipnoze za vas.

Hipnoterapevt
Danilo Jezernik


Moj cilj je ustvariti udobno in varno okolje, kjer bomo skupaj dosegli vaš cilj.

Sem certificiran hipnoterapevt z večletno prakso in sem tudi član Mednarodnega odbora za hipnozo. Z orodjem kot je hipnoza, želim pomagati ljudem, da izboljšajo svojo kvaliteto življenja na vseh področjih.

Danilo Jezernik
Hipnoterapevt

Zanimivo branje

Za vse radovedne ume so spodaj zbarne zanimive vsebine, s področja hipnoze in življenja samega.

Video vsebina

Pogosto zastavljena vprašanja

Skozi leta se je na temo hipnoza zastavljalo mnogo vprašanj. Ena so bila bolj pogosta kot druga, zato sem, ta najbolj pogosta vprašanja, zbral in odgovore delil z vsemi.

Ne! Prepričanje, da ima hipnotizer "posebne moči" prihaja iz Hillywooda. Resnica je, da hipnotizer nima nikakršnih posebnih moči, niti ne odrski hipnotizer, na katerega ste morda že naleteli. Imamo posebne spretnosti, globoko znanje o psihologiji in človeški psihi, izkušnje z delom z ljudmi, ne pa nekih posebnih moči. Z zadostnim trudom in prakticiranjem, lahko vsak človek inducira osnovno stanje hipnoze pri nekom drugem, ampak samo z dovoljenjem osebe, če le ta to dovoli. Vsekakor pa je tista prava spretnost pri tem, kako lahko uporabimo hipnotično stanje, da pomagamo ljudem.
Ne! Čeprav je res, da so nekateri ljudje bolj dovzetni za hipnozo, je vsekakor to odvisno od posameznikove motivacije, želje in sposobnost koncentracije. Vsi so sugestibilni do neke stopnje. Če ste za nekaj zainteresirani in je to nekaj kar si želite, potem boste odprti do njenih učinkov.
Ne! V bistvu je ravno nasprotno. Brez dvoma so ljudje, ki se lahko dobro koncentrirajo in imajo dobro sposobnost predstavljanja ali vizualiziranja, so ti tisti, ki jih naredi dobre hipnotične "subjekte." Ljudje s temi dragocenimi atributi lahko vstopijo v stanje hipnoze hitro in zlahka. Vsi smo do neke mere dovzetni do sugestij. Če mi nekdo ponudi nekaj, kar lahko uporabim, potem bom delal na tem, da to dosežem. Bi bilo dokaj neumno delati proti nečem, kar mi lahko pomaga. Je tako? Zatorej je popolnoma napačno prepričanje, da so ljudje, ki se jih zlahka da hipnotizirati, povesem šibkega uma.
Vsekakor ne! Resnica je, da se v hipnozi ne more prepričati ljudi, da naredijo nekaj česar ne želijo. Vsekakor pa lahko pomaga nekomu, da doseže nekaj, kar si želi doseči in lahko pomaga nekomu prenehati delati nekaj, kar si želi prenehati. Ampak ne more pa pripraviti kogarkoli, da naredi nekaj, kar je proti njegovi volji ali prepričanje, pa naj bo to karkoli. Ko ste v hipnozi in če vam je podana kakršna koli sugestija ali ideja, ki vas lahko užali na kakršen koli način, potem lahko preprosto prekinete hipnozo in odidete.
Ne! Ravno nasprotno. Verjamem, da bi se vsi zdravniki in drugi, strinjali glede pozitivnih učinkov globoke sprostitve. Sproščenost pomaga pripeljati v ospredje ravnotežje v sistemu uma, telesa in duha, čustveno in psihično. Problem je, da vsi zdravniki pravijo ljudem, da se morajo naučiti sprostiti, a jim v resnici nikoli ne dajo orodja kako se sprostiti. Kar se mene tiče hipnoza ne more biti slaba za zdravje v nobenem primeru. Hipnoza je naravno stanje in če se želite počutiti v ravnovesju s samim seboj in s svetom okoli sebe je potem to najboljše stanje v katerem bi lahko bili.
Pomembno si je zapomniti, da hipnoterapija deluje znotraj varnega območja (v predelu, ki je primeren za hipnoterapijo) in vas ne more poškodovati na nikakršen koli način. Morda ste že slišali od slabo informiranih virov, da je nekdo, ki ste ga poznali, nekako za vedno poškodovan zaradi hipnotizerja, "ki ni vedel kaj dela." Morda ste slišali pravljico ali dve o osebi, ki je tam "obtičala" in je moral priti strokovnjak ali več, ker so bili edini zmožni ga "spraviti ven!" To je popolna bedarija! Možno je, da boste od koga slišali, da je nekdo "izgubil glavo" ali svojo lastno identiteto, morda moč govora, razmišljanje ali pa sposobnost koncentracije na neko nalogo. Vse to je bedarija. Takšne stvari se NE dogajajo! Ko gledate televizijo in ko resnično postanete eno s filmom oziroma z dogajanjem, ali pa ko zavzeto berete knjigo... ali vas mora priti rešiti kakšen strokovnjak, če želite prenehati z gledanjem, branjem? Verjetno ne.
Seveda da ne! Nihče še ni ostal v hipnozi ali se iz nje zbudil. To je nemogoče. Hipnoza je naravno in normalno stanje v katerega vsi vstopamo dnevno, zato ni to stanje, ki nam je popolnoma tuje in prav tako se iz nje ne moremo zbuditi, ker hipnoza ni spanje. Vsekakor je hipnoza individualna izkušnja in vsak jo izkusi na drugačen način. Najhuje, kar se lahko naredi je, da vas ponese v naraven spanec, kar pa se zgodi zelo redko. Tako, da brez skrbi, nihče še nikoli ni ostal v hipnozi in tudi se to nikoli ne bo zgodilo. Imel sem že primer, da sem terapijo moral snemati. Ko sva s terapijo zaključila je bila hipnotizirana oseba presenečena in posnetka ni potrebovala, ker se je sama prepričala, da je vse slišala in je bila pri zavesti veliko bolj kot sicer.
To nikakor ne drži! Spomnite se, da imate popolno zavedanje v hipnozi in imate ves čas vi popolno kontroli. Če bi hipnotizer od vas zahteval, da naredite nekaj neprimernega, bi se nemudoma samodejno dvignili iz hipnoze. Da imate vso kontrolo vi, vam to kot hipnoterapevt pokažem in dokažem na prvi terapiji oziroma pri prvem srečanju, da se tako popolnoma sami prepričate, da je temu tako. In seveda so vsi na koncu presenečeni, kako prijetno je stanje hipnoze.
Ne! Slišal sem nekatere verne ljudi govoriti o hipnozi kot o "delu hudiča." Ne samo, da to prikazuje totalno nevednost osebe, ampak je ironija v temu, da je sama molitev stanje hipnoze. Ko molijo in ko so osredotočeni na molitev, nastopi stanje hipnoze, enotočkovnost uma, prepričanje, da pomaga. Da ponovim, hipnoza je naravno, dobrodejno, pozitivno stanje in nihče v tem stanju ne more biti prisiljen, da naredi nekaj kar ne želi narediti, nekaj kar je v nasprotju z njegovim prepričanjem. Tako da definitivno nismo v nikakršni povezavi s hudičem.
Da in ne! Odrski hipnotizer se nanaša na mešanico razburjenja, dar efektivnega nastopanja, prepričanja občinstva in pričakovanja. Plus tega je najbolj pomembno dejstvo, da se je prostovoljec PRIPRAVLJEN zabavati in je PRIPRAVLJEN biti na odru. Vedo kaj se pričakuje od njih in so željni tega. Zato si bodo dovolili sprejeti vsakršno sugestijo, ki jim je dana, pa naj bo to skakanje, kot kura po odru, ali pa pogovarjanje s čevljem.

Hipnoterapija je popolnoma drugačna od katerih koli drugih terapevtskih pristopov. Ne vključuje uporabo zdravil ali kakršne koli fizične manipulacije in se ne zanaša na intelekt osebe, da bi delovala. Velika razlika je v tem, da vse ostale oblike psihološkega dela – svetovanje, psihoterapija, psihiatrija in podobne – delujejo na zavestni ravni, kar pa pogostokrat zavira uspeh terapije oziroma uspešnost doseganja pozitivne spremembe na osebi.

Pri hipnoterapiji delamo z nečim popolnoma drugačnim. Približamo se podzavestnemu delu psihe in pomagamo ljudem rešiti težave v delu, kamor se zavestna misel ne more vmešavati. In ravno zaradi te spremembe miselnosti in popolne osvoboditve od preteklih simptomov ali navad, lahko zlahka verjamete, da težave sploh ni več. Oziroma težave tako dobro rešuje, da se zdi kot, da jih nikoli ni bilo.
Kot vedno je odvisno od težav, ki jih imate. V hipnoterapiji izvajamo terapije z direktnimi sugestijami, včasih pa v kombinaciji z regresijo, če je to potrebno, kjer iščemo vzroke za težave, ki jih imate danes, da jih lahko za vedno odpravimo. Torej je terapij potrebnih toliko, da bodo težave odpravljene. Včasih je dovolj ena terpija, včasih 3, 5 ali pa tudi več. Vse je odvisno od težav, ki jih imate, od vašega sodelovanja in pa od vaše želje do spremembe.
Vsekakor je hipnoterapija odlično orodje za doseganje pozitivnih sprememb v življenju, kajti je zelo učinkovita in rezultati so lahko vidni že po prvi terapiji. Naj poudarim, da tako kot telo, ko se urežemo, včasih rabi pomoč zdravnika in tako tudi duša potrebuje pomoč pa naj bo to od terapevta ali pa prijatelja, družine ali kogar koli drugega. Vsekakor je težave, ki jih imamo v življenju, najbolje čim hitreje odpraviti, da lahko kar se da hitro zaživimo in izkoristimo preostanek svojega življenja, kot ga želimo in kot si ga zaslužimo. Zato ne čakati, če imate težave, ampak se jih lotite rešiti danes, ta trenutek. Tako, da ja, hipnoterapija je odlično in popolnoma varno orodje in vsekakor je za vsakogar primerna!
Osebna
terapija
50€

do 2 uri

 • Terapija za depresijo
 • Obvladovanje stresa
 • Strahovi in fobije
 • Nespečnost
 • Izboljšanje učnega uspeha
 • Odvajanje od kajenja
 • Hujšanje s hipnozo
 • in še in še...


Otroška
terapija
50€

(od 7 do 12 let) 2 terapiji

 • Odpravljanje strahov
 • Izboljšanje učnega uspeha
 • Težave s spanjem
 • Govorne težave
 • in še in še...


Tečaj
samohipnoze
108€

2 srečanja do dve uri

 • Samohipnoza je odlično orodje s pomočjo katerega lahko sami na sebi dosegate spremembe, ki si jih želite.


Naročite se na hipnoterapijo ali samohipnozo

Pokličite in se naročajte na hipnoterapijo, tečaj samohipnoze ali pa na tečaj vzgoje otrok s hipnozo. Lahko se tudi naročate na brezplačno svetovanje.

Pokličite: 070/100-800
od pon - petka od 12:00 do 14:00

Prešernova cesta 8
3320 Velenje

Pišite: notranja.preobrazba@gmail.com